Blanke Ark

Norsk i dag

Hvem er vi i verden, og hvilken rolle spiller det norske for min identitet? Er det å være norsk en verdi i seg selv, eller er det bare tull? Er det norske inkluderende eller ekskluderende? Betyr det høytid eller noe vi kødder med? Hva med tradisjon, og hva med nyskapning? Liker du egentlig lutefisk, gammelost og brunost, eller setter du mer pris på sushi og kebab?

Er en nabo med afrikansk eller asiatisk opphav mer utfordrende for vår kultur og identitet enn Internett? Hvordan ser det norske ut i dag? Hvordan høres det norske ut i dag? Gir uttrykket ”nasjonal kultur” overhodet noen mening? Og er det bekymring for den ”nasjonale kulturen” som holder folk våkne om natta i Norge?

Retningslinjer: Gruppene som velger å arbeide med ”blanke ark”, må lage en forestilling med norsk i dag som tematisk utgangspunkt. Dere behøver ikke belyse alle spørsmålene over, men vi forventer at tematikken er godt forankret i forestillingen. Dere må gjerne finne fram til tekster dere vil bruke, men målet er (absolutt!) ikke å skrive et nytt teaterstykke. Vi oppfordrer til bruk av sceniske uttrykk som musikk, poesi, bevegelse, og det må gjerne bli humoristisk, poetisk, politisk, brutalt, dypt alvorlig, romantisk, og/eller noe som på kritisk vis sier noe om å være #norsk i dag.

#norskidag