Håkon

Håkon

onsdag, 19 oktober 2011 00:00

Lars Vik

Lars Vik var en av grunlegggerne av Grenland Friteater i 1976. I begynnelsen arbeidet han mest som skuespiller, men etterhvert skrev han også dramatikk, underviste og satt i scene egne og andres tekster.

Han debuterte som dramatiker med hørespillet Det Er Noe Jeg Må Si Deg i NRK 1988, og har siden skrevet en rekke stykker, særrlig for barn og unge, for store og små teatre. Flere av hans tekster er satt opp i Sverige og Tyskland. Lars har i år startet det lille teatret Teater Avvik i Porsgrunn, som spesialiserer seg på små oppsøkende skoleforestillinger.

Lars Vik sitt alter ego er Fritjof Fomlesen.

www.larsvik.no

onsdag, 19 oktober 2011 00:00

Gunnar Germundson

Gunnar Germundson (f. 1962) debuterte i 1991 med et hørespill i NRK etter å ha gått Forfatterstudiet i Bø. Tok deretter hovedfag i sosiologi og ble ikke dramatiker på heltid før fra og med Peppen, ut - produsert av Nationaltheatret i 1998, vist på Norsk Dramatikkfestival samme år, senere utgitt i bok og produsert som hørespill i NRK.

Etter det har Gunnar skrevet flere hørespill og en film (Radiopiratene). Fra 2006 og fram til 2012 har Gunnar ledet Dramatikerforbundet.

onsdag, 19 oktober 2011 00:00

Ideer til noe å skrive om

Det finnes ingen fasit

Det viktigste når man skriver, er å være engasjert. At det betyr noe for deg selv.
 
DU KAN SKRIVE OM HVA DU VIL. HVIS DET PASSER SÅNN, KAN TEKSTEN GJERNE INSPIRERE TIL BEVEGELSE OG MUSIKK, MEN BARE OM DET STEMMER MED IDEEN DIN.

IKKE BRUK MYE ENERGI PÅ Å SKRIVE HVA KARAKTERENE GJØR, MEN TENK AT DET SKAL LIGGE HANDLING BAK DET DE SIER (OG IKKE SIER).

HUSK: DRAMA ER KONFLIKT, OG IKKE ALLE SNAKKER SANT ALLTID.
tirsdag, 20 oktober 2015 17:51

Konkurranseregler

Regler for dramatikkonkurransen, med leveringsfrist 3. april 2018:

  • Du må være fra 13 til 20 år. Det vil si at du må ha fylt tretten ved innleveringsfristen, og du må ikke ha fylt 21 år før 10. januar 2018. 
  • Teksten må være utgangspunkt for en forestilling på mellom 40 minutter og en time (det vil si mellom 40 og 60 manussider Se om manus-side her)
  • Teksten må være nyskrevet, det vil si ikke oppført før.
  • Teksten sendes inn med fullt navn, adresse, epostadresse og telefonnummer (helst mobil). Alle som har vært med å skrive (om de konkret har skrevet eller vært med på å definere teksten og prege den i vesentlig grad), skal føres opp som forfattere (evt. medforfattere).
  • Alle må sende manus inn elektronisk til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen fristen 3. april kl 24.00. Det vil bli sendt ut bekreftelse seinest neste dag på at bidraget er mottatt.
onsdag, 19 oktober 2011 00:00

Les mer hva Manus er

Et manus er et arbeidsredskap - det skal være lett å lese for skuspillerne mens de jobber på scenen, og det skal være mulig å gjøre notater i prosessen. Samtidig skal man kunne vurdere sånn nogenlunde hvor lang en forestilling vil bli utfra anall manussider.


Det finnes derfor en mal for hvordan et manus skal se ut. Det er ikke så strengt at det må se akkurat sånn ut, men det bør være nogenlunde etter malen. Og hvis du klarer å sette opp word med utgangspunkt i denne malen, så hvorfor ikke liksom?

MANUS-MAL:

Skrifttype: Bookman Old style str. 12
Linjeavstand: 1,5
Sceneanvisning i kursiv, med ett innrykk
ROLLENAVN i store bokstaver
Venstre marg 6,5
Høyre marg 2
Bunn- / toppmarg ca. 2


Dette skal gi plass til 34 linjer pr. side.
Anslag pr. linje: 61
onsdag, 19 oktober 2011 00:00

Kontakt oss

DUS - Den unge scenen
Det Norske Teatret
Kristian IVs gt 8
N-0164 Oslo
Norway

Phone: +47 22405142

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Side 6 av 6